marți, 10 noiembrie 2009

COMUNICAT DE PRESA

Pentru difuzare mass media

Contact: Carmen Istrate Murariu, Presedinte U.A.P. Dionis Puscuta

Telefon: 0745.524.888

URL: http://carmenistratemurariu.blogspot.com/

Data: 7 noiembrie 2009

Timp de 40 de ani (din 1969 pana in 2009) Filiala U.A.P.Bacau a devenit un focar de cultură, având calitatea de promovare a artei si artistilor locali care a urmarit afirmarea dreptului artistului de a fi diferit si educarea publicului in sensul acceptarii acestei diferente raportata la procesele artistice mondiale.

Cu aceasta ocazie Carmen Istrate Murariu, in urma depunerii proiectului de editare a unui album monografic „U.A.P. Bacau - 40 de ani / 1969 - 2009la Consiliul Judetean Bacau (http://www.uapbc.3x.ro/html/noutati.html) si admis ca fiind eligibil, pregateste lansarea cartii odata cu expozitia artistilor plastici de la sfarsitul anului curent, in galeriile U.A.P. Bacau. Aceste doua evenimente se adreseaza publicului de toate vârstele, iubitorilor de artă în general, indiferent de pregatire, varsta sau optiunea politica, relevand existenţa reala a unei tradiţii în Bacău, a bogăţiei demersului artistic original şi autentic, drept loc aparte în dezvoltarea artei româneşti.

Albumul monografic va cuprinde personalităţile artistice din arealul local (judeţul Bacău), reprezentand un mod de cunoaştere şi recunoaştere a operelor lor.